Turkse pizza is erg lekker, maar met gehakt en saus niet altijd even gezond. Wil je toch de smaak, maar niet de calorieën? Maak dan deze plantaardige versie om mee te nemen naar de moestuin, of om gewoon thuis op te eten natuurlijk.
Home-made Tukse Pizza die niet op je heupen gaat zitten voor 4 personen
Ingrediënten 4 volkoren tortilla’s of chapati’s van de Turkse winkel 1 paprika 1 tomaat 2 grote handen peterselie 3 el tomatenpuree 1 rode peper 1 snufje zout 1 pak sojagehakt (zie het vegaschap van b.v. de Lidl, Aldi of Albert Heijn) Vulling: wat sla, komkommer en tomaat |
|
Bereiding Doe de ui, paprika, tomaat, peterselie, tomatenpuree, rode peper en zout in een goede blender of keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix tot je een redelijk gladde saus hebt. Meng de saus door het sojagehakt.
Tip: Zaai zelf peterselie, bieslook en andere kruiden in je moestuin of op het balkon. Dan heb je altijd voldoende kruiden bij de hand om je gerechten te verrijken. Veel kruiden kun je tot de grond toe afknippen waarna ze vanzelf weer uitgroeien. Heb je te veel kruiden geoogst dan kun je ze eenvoudig invriezen. |